Technische SEO-review

 1. Reusachtig
 2.  | 
 3. Zoekmachine optimalisatie
 4.  | Technische SEO-review

De technische review als belangrijk fundament van SEO

Zoekmachine optimalisatie kent meerdere facetten. Techniek is een hele belangrijke. Techniek is de eerste pijler om aandacht aan te schenken. Waarom? De techniek van een website mag een goede vindbaarheid niet in de weg staan. De website moet goed toegankelijk zijn voor zoekmachines (en gebruikers), wil je resultaten bereiken met andere SEO werkzaamheden. Een technische SEO-review brengt in kaart hoe jouw website er technisch voorstaat.

De uiteindelijke technische optimalisatie van de website zal uitgevoerd moeten worden door een developer. Developers hebben over het algemeen meer oog over functionaliteit OP de website en minder oog voor het functioneren VAN de website. Daardoor wordt er over het algemeen bij de ontwikkeling van websites vaak onvoldoende aandacht geschonken aan de toegankelijkheid van de website voor zoekmachines. Bij met een technische SEO-review worden technische belemmeringen in kaart gebracht.

Wat de technische SEO-review inhoudt

In een adviesrapport geeft Reusachtig aan hoe de website technisch geoptimaliseerd kan worden. In dit rapport wordt laagdrempelig uitgelegd hoe de website verbeterd kan worden. Zo begrijp jij als eigenaar van de website waarom bepaalde aanpassingen gewenst zijn. Daarnaast is het technisch adviesrapport een leidraad voor de developer om de aanpassingen door te kunnen voeren.

Een voorbeeld van punten waaraan aandacht wordt geschonken:

 • Meertaligheid en taaldeclaratie
 • Correcte opzet robots.txt
 • Juiste opbouw van URLs
 • Correcte implementatie van filters (indien van toepassing)
 • Toegankelijkheid van pagina’s door goede navigatie, interne linking en sitemaps
 • Geen blokkerende javascripts
 • Laadtijd van de website
 • Mobiele toegankelijkheid

Wanneer is een technische SEO-review belangrijk?

Als je zeker wilt weten dat er geen blokkades zijn voor zoekmachines. Het is een directe handleiding hoe jouw website SEO-technisch verbeterd kan worden. En niet alleen dat. Een website die technisch geoptimaliseerd is voor zoekmachines, is ook geoptimaliseerd voor haar gebruikers. Je zet niet alleen de deur open voor organische bezoekers. Bezoekers zullen ook blijer worden van jouw site omdat deze goed werkt. Ook daar pluk je de vruchten van.

 

Een technische SEO-review van jouw website uit laten voeren?

Vraag het Debbie van Reusachtig

Je krijgt een rapport met uitleg in Jip-en-Janneke taal. Zo snap je ook als website eigenaar of beheerder waarom aanpassingen gewenst zijn

✓ Debbie heeft uitvoerige technische kennis van websites en zoekmachine optimalisatie, daardoor kan ik ook prima rechtstreeks met een developer schakelen als dit gewenst is.

Contact

Ben je benieuwd wat Reusachtig voor jou kan betekenen?
Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Stuur een e-mail naar debbie@reusachtig.nl
of bel met 026 382 65 21

Ben je benieuwd wat Reusachtig voor jou kan betekenen?

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Stuur een e-mail naar debbie@reusachtig.nl
of bel met 026 382 65 21