Technische SEO review

 1. Reusachtig
 2.  » 
 3. Zoekmachine optimalisatie
 4.  » Technische SEO review

De technische review als belangrijk fundament van SEO

Zoekmachine optimalisatie kent meerdere facetten. Techniek is een hele belangrijke. Techniek is de eerste pijler om aandacht aan te schenken.  Waarom? De techniek van een website mag een goede vindbaarheid niet in de weg staan. De website moet goed toegankelijk zijn voor zoekmachines (en gebruikers) wil je resultaten bereiken met andere SEO werkzaamheden.

De uiteindelijke technische optimalisatie van de website zal uitgevoerd moeten worden door een developer. Developers hebben over het algemeen meer oog over functionaliteit OP de website en minder oog voor het functioneren VAN de website. Daardoor wordt er bij de ontwikkeling van websites vaak onvoldoende aandacht geschonken aan de toegankelijkheid van de website voor zoekmachines.

Wat de technische SEO review inhoudt

In een adviesrapport geeft Reusachtig aan hoe de website technisch geoptimaliseerd kan worden. In dit rapport wordt laagdrempelig uitgelegd hoe de website verbeterd kan worden. Zo begrijp jij als eigenaar van de website waarom bepaalde aanpassingen gewenst zijn. Daarnaast is het technisch adviesrapport een leidraad voor de developer om de aanpassingen door te kunnen voeren.

Een voorbeeld van punten waaraan aandacht wordt geschonken:

 • Meertaligheid en taaldeclaratie
 • Correcte opzet robots.txt
 • Juiste opbouw van URLs
 • Correcte implementatie van paginering en filters (indien van toepassing)
 • Toegankelijkheid van pagina’s door goede navigatie, interne linking en sitemaps
 • Geen blokkerende javascripts
 • Laadtijd van de website
 • Mobiele toegankelijkheid

Wanneer is een technische SEO review belangrijk?

Als je zeker wilt weten dat er geen blokkades zijn voor zoekmachines. Het is een directe handleiding hoe jouw website SEO-technisch verbeterd kan worden. En niet alleen dat. Een website die technisch geoptimaliseerd is voor zoekmachines, is ook geoptimaliseerd voor haar gebruikers. Je zet niet alleen de deur open voor hordes organische bezoekers. Bezoekers zullen ook blijer worden van jouw site omdat deze goed werkt. En ook daar pluk je de vruchten van.

 

Waarom een technische SEO review van Reusachtig?

Je krijgt een rapport met uitleg in Jip-en-Janneke taal. Zo snap je ook als website eigenaar of beheerder waarom aanpassingen gewenst zijn

✓ Reusachtig heeft uitvoerige technische kennis van zoekmachine optimalisatie en kan ook rechtstreeks met een developer schakelen als dit gewenst is.

Lees meer over Reusachtig >

 

Wil jij ook zeker weten dan jij geen bezoekers mis loopt door technische obstakels?
Neem contact op!