Vacature tekstschrijver
met groeiambities in online marketing

Arnhem | 24-32 uur | €2000 – €2400 | traineeship

Ben jij ijzersterk in de Nederlandse taal en wil jij als tekstschrijver groeien? Ga je als tekstschrijver bij Reusachtig aan de slag, dan gaat de wereld van online marketing voor je open. Door intensieve training en begeleiding word jij opgeleid tot webtekstschrijver. Je leert alles over online marketing, zoekmachine optimalisatie, het schrijven van zoekmachine geoptimaliseerde teksten en conversion copywriting. En dat terwijl je gelijk aan de slag gaat voor onze klanten.

Wat ga je doen?

Je gaat werken voor een breed scala aan bedrijven in allerlei verschillende branches. De ene dag verplaats je je in de schoenen van een mediator, de andere dag schrijf je teksten voor een administratiekantoor, webshop of schoonheidscentrum. Van productpagina’s, tot blogs en social media berichten. Onwijs leuk en afwisselend werk staat jou te wachten.

Je schrijft jouw teksten op basis van data en het verhaal van de opdrachtgever. Aan de hand van interviews doe je diepergaande kennis op over wat jouw klant beweegt. En die input match je met de manier waarop mensen zoeken. Voor het schrijven van de teksten voer je een zoekwoordenonderzoek uit, waarbij je de meest kansrijke termen bepaalt. En daarmee heb je alle input klaar om aan de slag te gaan met schrijven.

Zijn de teksten helemaal klaar en gecheckt? Dan gaan ze de deur uit. Vervolgens stem jij met de klant af of er nog iets bijgeschaafd moet worden of dat ze direct online kunnen. Meestal regelt de klant dat zelf, soms help je daarbij.

Tot slot monitor je de resultaten. Maandelijks check je de voortgang van eerder opgeleverd werk en bij bijzonderheden trek je tussentijds aan de bel. Anders bespreek je de resultaten tijdens een evaluatie.

Opleiding tot SEO & conversion copywriter

Er zijn enorm veel tekstschrijvers die zichzelf goede SEO copywriters vinden, maar die geen idee hebben waarom ze doen wat ze doen. En moeten ze enkele maanden na publicatie vertellen wat hun werk heeft opgeleverd? Dan staan ze met een mond vol tanden.

Dat ga jij compleet anders doen! Afhankelijk van jouw leercurve gaan we in een tijdsbestek van ongeveer 3 tot 6 maanden volledig de diepte in. Je krijgt 1-op-1 trainingen met een specialist en begeleiding bij jouw werkzaamheden. Terwijl je opgeleid wordt tot SEO en conversion copywriter, ga je gelijk met praktijkopdrachten aan de slag.

Nog meer groeiambities?

Reusachtig is een jong bedrijf, opgericht in 2019. Door een grote groei in het aantal klanten en opdrachten is deze vacature ontstaan. Jij als eerste medewerker van Reusachtig hebt alle kansen om mee te groeien. Bijvoorbeeld als SEO-specialist.

Wie past goed bij deze tekstschrijver vacature

Om goede SEO en conversie geoptimaliseerde teksten te kunnen schrijven, moet je je in de volgende punten herkennen:

 • Je schrijft foutloos Nederlands
 • Je hebt ervaring met het schrijven van teksten
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en bent analytisch sterk
 • Je hebt een goede organisatiesensitiviteit wat inhoudt dat je begrijpt wat opdrachtgevers graag willen bereiken en waarom
 • Je kunt je goed verplaatsen in jouw opdrachtgever om teksten te schrijven waarin hun expertise naar voren komt
 • Je bent creatief en kunt aan de hand van een kort interview een heel verhaal schrijven
 • Je bent leergierig en wilt je graag verder ontwikkelen

Omdat de eerste maanden gericht zijn op opleiding en ontwikkeling, is het belangrijk dat je enkele dagen per week op kantoor in Arnhem kunt zijn. Het zou prettig zijn als je in de omgeving woont.

Wat krijg je ervoor terug?

Natuurlijk krijg je een hartstikke leuke baan. En verder:

 • Een marktconform salaris: tussen 2000,- en 2400,- (obv fulltime), afhankelijk van kennis en ervaring
 • Opleiding tot SEO copywriter
 • Laptop en telefoon
 • Flexibele werktijden

Naast een aantal samen afgesproken momenten waarop je op kantoor bent, ben je vrij om te bepalen wanneer jij jouw werkzaamheden uitvoert. Dit mag je ook thuis doen. Daarmee is dit een ideale baan om te combineren met bijvoorbeeld schoolgaande kinderen of andere omstandigheden die het voor jou niet mogelijk maken fulltime op kantoor te werken.

Meer over Reusachtig

Reusachtig helpt bedrijven groeien. Dit door ze te helpen online beter vindbaar te zijn voor hun doelgroepen. Dat doen we niet alleen met sterke teksten en goede zoekmachine optimalisatie. Ook wordt zoekmachinedata ingezet als hulpmiddel om de vraag van de markt in kaart te brengen en bedrijven te helpen hun focus en strategie hierop te baseren. Verder onderscheidt Reusachtig zich door een projectmatige aanpak. De behoefte en de meerwaarde die we kunnen leveren is altijd het uitgangspunt. Resultaten worden altijd meetbaar gemaakt en gecommuniceerd.

Je gaat samenwerken met Debbie. Debbie is de oprichter van Reusachtig en een doorgewinterde SEO specialist met vele jaren ervaring in het online marketing vak. Samen gaan we de opdrachten aanpakken. Debbie vanuit strategie en de next-level SEO vraagstukken, jij als tekstschrijver en mogelijk in de toekomst ondersteunde andere SEO werkzaamheden.

Wil jij graag die flexibele baan en jezelf ontwikkelen als SEO copywriter?

Stuur dan je CV en motivatie naar: debbie@reusachtig.nl

Solliciteren?

Stuur je CV en motivatie naar: debbie@reusachtig.nl