Over Reusachtig

  1. Reusachtig
  2.  » Over Reusachtig

Reusachtig, freelance SEO specialist. Maar waarom?

Regelmatig krijg ik de vraag waarom ik doe wat ik doe. Het verbaast mensen vaak als ik vertel dat ik SEO specialist ben.
“SEO specialisten zijn toch van die nerds die veel doen met computers en techniek enzo?”
Ja, ik ben een nerd. Ik doe ook wat met websitetechniek en ben gek op data. Maar waarin ik anders ben is mijn drive om anderen te helpen en mijn inlevingsvermogen.

“helpen met relevante informatie”

Ik kijk verder dan techniek, content en links. Ik geloof namelijk dat we leven in een kennismaatschappij. Voor mij is de ideale wereld een wereld waarin we allemaal eenvoudig de kennis kunnen vinden die ons helpt keuzes te maken in het leven. Of het nu gaat om de juiste diagnoses bij gezondheidsklachten, een goede productkeuze maken (en minder verspillen) of simpele hulp bij het kiezen van een maaltijd. Het internet gebruiken we met een rede: we zijn op zoek naar informatie. Ik geloof dat als we er met zijn allen voor zorgen goede informatie te verstrekken en kennis te delen, we de mens verder helpen naar een beter leven en een betere wereld.

“samenwerken met enthousiastelingen”

Daarom help ik bedrijven en ondernemers graag aansluiting te maken met hun doelgroep. Zoekmachine optimalisatie is daar onderdeel van; daarmee zorg je er voor dat je vanuit het perspectief van de gebruiker informatie aanbiedt. Lever je goede informatie, zal de doelgroep ook eerder zaken met je doen. Deze samenwerking tussen inhoudelijke kennis en kennis over SEO levert het beste resultaat. En samenwerken doe ik het liefst met enthousiastelingen. Of het nou grote of kleine bedrijven zijn. 

Over Debbie Soplantila-Rözer

Communicatie- wetenschap Radboud Universiteit Nijmegen

In 2001 (ja, zo oud ben ik) startte ik met de opleiding Communicatie­wetenschap. Vooral het menselijke aspect van communicatie vond het leukste. Ik verdiepte me in sociale psychologie en studeerde af op het gebied van marketingcommunicatie.

13 jaar bureau ervaring

Begin 2007 startte ik bij Frappant. Daarna Trace, webpower, Phoundry en Onetomarket. 

Al 13 jaar werk ik voor een variëteit aan klanten: groot, minder groot, business-to-business, webshops, zorg&overheid… 

 

Brede online marketing bagage

Het begon met de ontwikkeling van een CMS systeem voor jobsites van gemeenten. Daarna verzamelde ik al snel meer bagage. Ik schreef functioneel ontwerpen voor websites, stuurde developers aan, testte software, werkte aan e-mailmarketing, vette landingspages, dikke webshops. Op programmeren na kon ik bijna alles. Ik zocht uitdaging en verdieping.

Specialisatie in zoekmachine optimalisatie

In 2015 sloeg ik een andere weg in. Ik ging proeven aan web analytics, search advertising en zoekmachine­optimalisatie. En dat laatste vond ik het leukst. Ik volgde opleidingen en begon als SEO consultant. Met de juiste support en die dikke koffer bagage waren alle ingrediënten compleet en haalde ik binnen no-time mooie resultaten. 

2019: start Reusachtig

Ik ga een stapje verder met waar mijn passie ligt: bedrijven helpen met een betere vindbaarheid. Maar dan als zelfstandig ondernemer.

Meer weten? Bekijk mijn LinkedIn pagina

De naam Reusachtig

Met 165 centimers ben ik niet lang. Dik ben ik ook niet. Verwacht dus geen log lijf als je mij ontmoet. Reusachtig is een knipoog naar mijn meisjesnaam: Debbie Rözer (spreek uit als ‘Reuzer’). 

Reusachtig staat symbool voor ‘mezelf kunnen zijn’ en doen waar ík gelukkig van wordt. Ik werk graag met andere ondernemers of bedrijven die ‘eager-to-learn’ zijn. Vaak zijn dit kleine ondernemers met een grote online groeiambitie en die hun online marketing zelf doen.
Tot slot past de naam ‘Reusachtig’ ook bij mijn eigen ambitieniveau. Ik ga voor de beste (Reusachtige) resultaten!

Hoe Reusachtig is ontstaan

Ik krijg er heel veel energie van mensen te helpen met hun online presentatie en vindbaarheid. Al een aantal jaren had ik de droom Reusachtig te starten. In 2017 dacht ik alles al uit. Van diensten tot bedrijfsnaam. Een aantal blogartikelen lagen al jaren op de plank te verstoffen. Maar de stap nemen om naar de KvK te stappen durfde ik niet. Mijn grootste angst was om mijn huis en veiligheid kwijt te raken. Ik deed er alles om niet weer met mijn gezin op straat te staan. Dat was verdrietig genoeg al eens gebeurd toen mijn dochter nog een kleine baby was en mijn zoon een dreumes.

Toen ik mijn angst ‘ontdekte´ die mij er van weerhield te doen wat ik al lang wilde, durfde ik hem onder ogen te zien. Ik besefte dat het eigenlijk niet beroerder kon dan de situatie waar ik al eens in had gezeten. En ook daar had ik me uit gevochten. Ik keek mijn angst in de poppetjes van haar ogen. Daarna was het klaar. Ik voelde me vrij. Vrij om mijn droom werkelijkheid te kunnen laten worden.

Ik ben over de drempel gestapt toen mijn toenmalige werkgever aangaf dat zij niet konden mee gaan in mijn vraag om mijn kinderen 2 dagen in de week van school te kunnen halen. Dit was het laatste duwtje in de rug om te kiezen voor Reusachtig. 

Wil je weten wat Reusachtig voor jou kan betekenen?
Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek!